Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jultrafiken rullar snart in i länet

Jul och nyår är en av de största trafikhelgerna. Polisen uppmanar därför alla trafikanter att köra extra försiktigt.

– Tänk på att ta det lugnt, ha god tid på dig och håll avstånden, säger Börje Gustavsson, inspektör vid trafikpolisen i Jämtlands län.

Annons

Under jul- och nyårsveckorna genomför polisen hastighets- och trafiknykterhetskontroller i första hand på de större genomfartslederna i länet, E14, länsväg 321 samt E45. Även skoterövervakning kommer att ske i Härjedalen.

– Vi kommer vara på de mest trafikerade vägarna men även på andra ställen runt om i länet, säger Börje Gustavsson.

Julafton infaller på en tisdag i år, vilket resemässigt är bra.

Enligt polisen kan antalet resdagar bli mer utspridda i år, då både jul- och nyårsafton ligger så till i almanackan att det är helgdagar både före och efter.

Även Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande, NTF, uppmanar att ta det försiktigt i trafiken och undvika de mest riskfyllda vägarna.

– Undvik till exempel länsväg 321 när ni kommer söderifrån utan kör i stället E14 hela vägen som är mer anpassad för tung trafik, säger Maud Nässén, verksamhetschef på NTF i Jämtlands län.