Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jultrafiken rullar snart in i länet

Jul och nyår är en av de största trafikhelgerna. Polisen uppmanar därför alla trafikanter att köra extra försiktigt.

– Tänk på att ta det lugnt, ha god tid på dig och håll avstånden, säger Börje Gustavsson, inspektör vid trafikpolisen i Jämtlands län.

Under jul- och nyårsveckorna genomför polisen hastighets- och trafiknykterhetskontroller i första hand på de större genomfartslederna i länet, E14, länsväg 321 samt E45. Även skoterövervakning kommer att ske i Härjedalen.

– Vi kommer vara på de mest trafikerade vägarna men även på andra ställen runt om i länet, säger Börje Gustavsson.

Julafton infaller på en tisdag i år, vilket resemässigt är bra.

Enligt polisen kan antalet resdagar bli mer utspridda i år, då både jul- och nyårsafton ligger så till i almanackan att det är helgdagar både före och efter.

Även Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande, NTF, uppmanar att ta det försiktigt i trafiken och undvika de mest riskfyllda vägarna.

– Undvik till exempel länsväg 321 när ni kommer söderifrån utan kör i stället E14 hela vägen som är mer anpassad för tung trafik, säger Maud Nässén, verksamhetschef på NTF i Jämtlands län.