Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julmusik för alla åldrar

/
  • Tillsammans var ordet. Tillsammans med publiken och tillsammans i gruppen – på lika villkor. Här får pianisten Stefan ta lika mycket plats som sångarna Jenny, Angelika               och Peter. ”Han är inte bara en ackompanjatör som ska verka i bakgrunden. Han ska spela och agera lika mycket som vi”, säger de andra bestämt.Foto: Henrik FLygare

– Låten barnen komma till oss. De fyra medlemmarna i gruppen Tillsammans vill göra en annorlunda julkonsert där hela familjen är välkommen.

Annons

– VI tror att många längtar efter att få gå på julkonsert men drar sig för att ta med barnen. Man är rädd att de ska få långtråkigt och börja störa, helt enkelt.

Säger Angelika Lindahl som kläckte idén om en interaktiv julkonsert där publiken får fika, julpyssla och sjunga med i sångerna.

Jenny Michanek, Peter Mellgren och Stefan B Nilsson tyckte tanken var bra och hängde på. Och därmed var den nya gruppen Tillsammans bildad.

Första konserten ägde rum i Svenstakyrkan, den andra i Gamla kyrkan i Östersund. Båda blev klart lyckade.

– Publiken var lite avvaktande i början, men kom loss eftersom. Och reaktionerna efteråt var väldigt positiva.

På söndag blir det två konserter i Stockesalen på Frösön. Där tror de fyra att stämningen ska bli ännu lättsammare.

– I ett kyrkorum blir det gärna lite högtidligt. Stocke-salen är mer som ett vardagsrum och vi kommer att pynta så det dignar av julstämning. Och ladda upp med material till både enkelt och avancerat julpyssel.

Musiken som framförs blir en salig blandning av klassiskt, visor, jazz och mycket annat. En och annan ringdans utlovas och så blir det musikönskning.

– Vi har en lista på sju-åtta sånger där folk får kryssa i vilken de vill höra. Sen drar vi lott. Och alla som vill får sjunga med.

Så den som längtat efter att pröva sin stämma i ”O, helga natt” har chansen nu?

– Precis.

Är Tillsammans tänkt som en årligen återkommande julkonstellation?

– Ja, men man vet aldrig. Vi kanske kommer igen redan till midsommar.

Mer läsning

Annons