Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julmarknad lockade långväga besökare

Jamtlis julmarknad lockade återigen massor av besökare. Vissa hade åkt väldigt långt.

– Vi har suttit i bil tre timmar från Trondheim, säger Lena Rubensdotter, som kom med sin familj.

Det fanns något att göra för alla åldrar när den 27:e julmarknaden på Jamtli slog upp portarna. Mer än 200 utställare sålde sina produkter till besökarna.

– Vi är ingen shoppingfamilj egentligen, men här handlar vi en del. Det är fint hantverk, det är riktiga produkter, säger Lena Rubensdotter, som kom från Trondheim med sin man och sina tre barn.

För Eva Dahlberg och hennes barnbarn Sanna Wikner, August Wikner och Isak Wikner blev det en tur med häst och släde.

– Vi brukar gå hit varje år. Det är en väldigt bra marknad. Det är trevligt att gå här bland all nostalig, det är väldigt vackert här, säger Eva Dahlberg.

Bland alla 200 utställare delades ett pris ut till bästa monter i gammaldags stil. Med motiveringen att montern skulle kunna vara hämtad från en film som utspelade sig i Östersund på 30-talet gick priset till Fru fröken karamell, ett företag från Offerdal som kokar olika sorts karameller.

– Vi ville ha det enhetligt, man ska kunna se att det är Fru fröken karamell, säger Ulrika Sundin, "Fru".

Det är andra året som Fru fröken karamell ställer ut på Jamtlis julmarknad, företaget håller vanligtvis till i Tångeråsen, där de kokar karameller och säljer till återförsäljare.

– Det är trevligt att vara med här, säger Madeleine Nilsson, "Fröken".