Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julkort med renar

Nu kan man skicka julkort med motiv av levande renar från toppen av Funäsdalsberget nästan tusen meter över havet.

Det är Posten, som tillsammans med Funäsdalsberget och familjen Blindh från Handölsdalens sameby lanserar ”Levande julkort”.

Annons

Via datorn och sajten www.levandejulkort.se fotograferar man levande renar i ett specialbyggt hägn på toppen av Funäsdalsberget. Posten tar sedan hand om tryck och distribution av julkorten.

– Riktiga renar i sin vardagliga miljö, en enastående miljön och utsikten, snösäkerheten och det faktum att vi har tillgång till fiberkapacitet längst upp på toppen gjorde att vi valde Funäsdalsberget, säger Anette Eriksson, pressansvarig på Posten.

I år räknar Posten med att svenskarna skickar cirka 35 miljoner julkort. Man räknar också med att flera av dessa julhälsningar skickas från Funäsdalsberget, där man har installerat fyra kameror med livesändning och där man via datorn kan följa åtta renar i sin vardagsmiljö, ta bilder, lägga till sin egen julhälsning och sedan skicka julkortet vart som helst i världen.

Aktiviteten pågår mellan 1-16 december. Bästa julkortet på renarna vinner en vistelse på Funäsdalsberget. Omröstningen sker bland annat via Postens Facebooksida.

– Vi är stolta att Posten valde Funäsdalsberget och tyckte att vår fjällmiljö passade för deras julkortsaktivitet i år. För oss blir det en välkommen aktivitet längst uppe på toppen plus att det förstås blir lite extra uppmärksamhet kring vår anläggning, säger Kevin Kirk, vd vid Funäsdalens Alpina AB.