Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julklappar på brev

/

Posten ger den 19 november ut årets julfrimärken.

Annons

Julklappar är temat för årets frimärken för inrikes julhälsningar. Siri Ahmed Backström har skapat fyra klatschiga motiv med klappar i varierade former och med olika färger på papper och band. Så laddar man klappar och andra paket med litet extra glädje.

– Jag ville göra något lustfyllt och använde min barndoms förtjusning inför julklappar. Paket kan ju också symbolisera förväntningar, säger Siri Ahmed Backström som skickar julkort varje år, gärna hemmagjorda i ateljén.

Tryckning har skett i offset och förpackningen är häfte med 10 självhäftande frimärken (4 motiv). Valören är julpost (5,50 kr), porto för inrikes julhälsningar.

Stefan Hörbergs frimärke med lacksigill i rulle kompletterar häftet med julklappar. Lacksigill är det klassiska sättet av försluta paket och brev och motivet kommer säkert att väcka en hel del nostalgi.

Tryckning har skett i offset och förpackningen är rulle. Valören är häfte med 6 frimärken (3 motiv). Valören är julpost (5,50 kr), porto för inrikes julhälsningar.

Hermelin (Mustela erminea),skogshare (Lepus timidus) och fjällripa(Lagopus muta) i snövit dress är motivet på frimärkena för utrikes julhälsningar.

Frimärkena har formgivits och graverats av Piotr Naszarkowski. Fjällripan har fotograferats av Stefan Hage, medan bakgrunden är ett foto av Piotr Naszarkowski. Skogsharen har tecknats av Staffan Ullström, som också tecknat hermelinen där bakgrunden är ett foto av Piotr Naszarkowski. Tryckning har skett i ståltryck och förpackningen är häfte med 6 frimärken (3 motiv) Valören är 12 kronor, porto för utrikes brev.

Mer läsning

Annons