Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Juligt och glatt på Marité

/
  • JULSTÄMNING. Bredvid baren står en gladlynt Alexander Mangs ”hasselhoffar” enligt egen uppgift.Varför går man ut på juldagen?– Det är mycket trevligt folk ute, och julstämningen är kvar i luften. Det är en bra utekväll helt enkelt.Vad behövs för en bra utekväll?– God öl, tunga beats och lagom runda fötter!
  • BÄTTRE UTOMLANDS.Jonatan Grinde, som nyss kommit hem från Barcelona har också sökt sig till Marités okonventionella julfirande denna kväll.Hur är nattlivet i Barcelona jämfört med i Östersund?– Nattlivet i ”Barca” är svårslaget. Fler ställen, mer folk och bättre musik på högre volym. Det är sjukt bra, alla borde prova på det. Det är rätt grymt här ikväll med, men det är ingen vidare julstämning.
  • VARVAR NED. Fredrik Isaksson varvar ned efter en sväng på ett av Marités välfyllda dansgolv.Vad behövs för en bra utekväll?– Skön stämning, bra musik och rätt folk är ju inte helt fel.Strider det inte mot den kristna tron att festa på juldagen?– Den kristna tron? Skämtar du? undrar Fredrik.
  • RÄTT FOLK,FEL MUSIK?På övervåningen har en glad och nöjd Malin Jörgensen, och en inte fullt så nöjd Marco Gudding slagit sig ned.Hur är det att vara ute på Juldagen?– Det är bara en massa idioter ute ikväll! Och sedan är det typ tolv DJ:s, och ingen kan någonting klagar Marco, som hade hoppats på högre och bättre dansmusik.– Nej då, det är bra musik och trevligt folk invänder Malin som verkar trivas desto bättre.
  • MUSIKEN VIKTIGAST. Utomhus hittas Josefine Nilsson och Rebecka Andersson som verkar allmänt glada och nöjda över kvällen.Vad behövs för en bra utekväll?– Goda vänner, tryck på dansgolvet och bra musik är det viktigaste. Lady GaGa och annan bra dansmusik fungerar alltid säger Rebecka.Varför går man ut på juldagen?– Det är alltid skön stämning och mycket folk som man inte har träffat på länge. Som en vanlig utekväll fast bättre.

Julefrid i hemmets lugna vrå, eller utekväll med kompisarna? Under juldagskvällen på Marité rådde det ingen tvekan om saken. Stämningen var på topp, lokalen var välfylld och det gick svettigt till på dansgolven långt in på småtimmarna. Men hur var det egentligen med julstämningen? LT var där och tog tempen på denna något avvikande jultradition.

Annons

Text: Olle Wännström foto: joakim rolandsson

Annons