Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julian Casablancas + The Voidz

"Tyranny"
(Cult Records/Playground)
Bästa låt: "Dare I care"

Betyg: 3

The Strokes-sångaren Julian Casablancas solodebut "Phrazes for the young" från 2009 är en underskattad pärla fylld av varma retrofuturistiska syntar och starka låtar.

"Tyranny", Casablancas första skiva med nya kompbandet The Voidz, är något helt annat. Oftast handlar det om extremt stökiga och relativt psykedeliska ljudattacker som i ärlighetens namn är ganska jobbiga att lyssna på. Första singeln, "Human sadness", är till exempel elva minuter lång och innehåller allt från gitarrdueller till lågmälda elorglar.

Det är coolt men ansträngande.

Som vanligt går det dock inte att bortse från Julian Casablancas enastående melodikänsla. "Johan Von Bronx", "Crunch punch", "Dare I care" och "Where no eagles fly" hade alla kunnat vara bra The Strokes-låtar om de klätts i en lite annorlunda kostym. Nu är alltihop lite för svårlyssnat för att vara riktigt engagerande.

Linus Brännström/TT

linus.brannstrom@tt.se