Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julia Roberts: "Tuva är fantastisk"

Tuva är fantastisk. Det tycker Julia Roberts efter att ha spelat mot den svenska skådespelerskan i filmen "Kärleken, lyckan och meningen med livet".

- Tuva is fabulous, slår Julia Roberts fast.

Boken "Kärleken, lyckan och meningen med livet", som handlar om författarinnan Elizabeth Gilberts eget liv och hennes uppbrott från ett äktenskap i New York för att finna sig själv, har blivit en storsäljare över hela världen.

Julia Roberts är övertygad om att hon vet varför.

- Den är ärlig. Och den är smart och den är rolig. Författarinnan porträtterar sig själv på ett sätt som är ärligt och öppet, och människor reagerar ofta positivt på någonting som känns just ärligt, säger hon till TT Spektra.

Nu har boken blivit film, en storsatsning som spelats in över hela världen. Och med svenska Tuva Novotny i en biroll. Det är svensk biopremiär nu på fredag.

- Jag ville göra den här rollen eftersom den var tilltalande och komplex, och därför att det var underbara medskådespelare. Och jag älskar att resa, och det här är en film som tar dig till de platserna, säger Julia Roberts.

Filmen spelades in i Italien, Indien och på Bali. Och det var inte första gången Julia Roberts besökte Indien. Tväörtom.

- Det är ett magiskt ställe. Varje del av landet är annorlunda än de andra, och det är så vackert att det nästan gör ont. Jag reste väldigt mycket när jag var ung. Första gången jag var i Indien så reste jag ensam, som backpacker, och jag såg saker som jag aldrig hade sett förr.

Då bodde Julia Roberts i New York. Hon säger att det första besöket i Indien verkligen öppnade ögonen på henne.

- Jag besökte moder Teresa, och hon var en oerhört fascinerande person, med ett otroligt fokus. I sitt hus hade hon satt upp lappar med olika löften.

- Ett var ett löfte om att alltid vara positiv. Det där tyckte jag var genialt och jag har aldrig glömt det.

I den del av filmen som utspelas i Rom har Tuva Novotny en stor roll. Och Julia Roberts öser beröm över henne.

- Hon är fantastisk. Första scenen vi gjorde tillsammans var den i kaffebaren och hon var så bestämd och kunde alla repliker, dom satt i första tagningen.

- Det var väldigt kul att filma med henne. Fast den roligaste scenen var nog den där vi båda ligger på golvet och provar jeans. Det var kul.