Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julhelgen bjuder på en hel del höjdpunkter i tv

Läckbergdeckare, ”Stjärnorna på slottet” och så Kalle Anka mot Anna Anka. Här är julens höjdpunkter i tv.

Annons

Julen är som vanligt årets absoluta tv-höjdpunkt, i alla fall för SVT som pumpar ut program för dåsiga jullediga medan TV 3 och framförallt Kanal 5 går ner på sparlåga.

TV 4 satsar också stort fram till själva julafton, med till exempel ”Bingolottos uppesittarkväll”, men tar också lite av en paus under mellandagarna.

Det är SVT som har hand om traditionerna och de förvaltar dem med kraft.

”Rapport”-profilen Lisbeth Åkerman är julvärd före Kalle Anka på julafton och som vanligt sänds Karl-Bertil Jonsson och ”Svensson Svensson” på julafton.

I år utmanas Kalle Anka emellertid av en ny stjärna på himlen - Anna Anka. Hollywoodfrun julstökar i TV 3 som lagt hennes program mot Disneyvarianten klockan 15 på julafton.

En relativt ny tradition är ”Stjärnorna på slottet”, som i år har premiär på annandagen. Kjell Bergqvist, Tommy Körberg, Siw Malmkvist, Björn Ranelid och Meg Westergren bildar årets kändiskvintett, som ska leva ihop och profileras.

Bland de utländska godbitarna i julhelgen märks ”Morden i Midsomer”. Kommissarie Barnaby brukar lösa brott om somrarna, men i år har SVT skakat fram tre nya avsnitt av visa i julhelgen med start 30 december.

Mer läsning

Annons