Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julen firades extra tidigt på Treklövern

/

I lördags firade boende, anhöriga och personal på äldreboendet Treklövern i Åsarna en tidig jul. Det var stor uppslutning av anhöriga och all personal – såväl nattpersonal som dagpersonal – var med på festen.

Annons

Den som hållit i arrangemanget och ansvarat för allt omkring, Gunhild Jacobsson, startade planeringen redan på sensommaren. När inbjudningar till de anhöriga skickades ut kom anmälningar snart i en strid ström.

Det är andra året som det ordnas julfest på Treklövern och denna gång var det över 100 personer som festade tillsammans. Åsarna nya allmoge kom och underhöll med härlig musik och stor spelglädje. Det blev även en del dans.

Anita Edström och hennes dotter Maria, som tagit på sig ansvaret över köket, hade en hård och bråd arbetsdag med grötkok, servering av mjukstut, julskinka, kaffe och övriga traditionella tillbehör.

Till kaffet serverades hembakta kakor som personal och anhöriga bakat och skänkt till festen.

– Det är väldigt roligt att kunna ha en stor fest tillsammans där det finns tid för prat, umgänge och skratt. Det krävs mycket av personalen för att kunna genomföra en sådan här tillställning. Det är bra för anhöriga att få träffa alla som jobbar här, tillexempel nattpersonalen, säger Annica Ryman vid Treklövern.

Mer läsning

Annons