Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jubileumskonsert på Frösön

Joseph Haydn, Georg Friedrich Händel, Felix Mendelssohn och Henry Purcell. Fyra stora kompositörer som blir föremål för jubileumsfirande i Hornsbergskyrkan på söndag.

Annons

Haydn dog 1809, Mendelsohn föddes samma år. Purcell föddes 1659 och Händel dog 1759. Det är alltså både 200-, 250- och 350-årsjubileum i år. Det har Lena Moén, sopran och kantor i Hornsbergskyrkan, tagit fasta på när hon satt ihop programmet för söndagens konsert.

Till konserten har hon bjudit in Maria Forsström:

– Hon är ledare för Göteborgs gosskör och en fantastisk alt som just nu varit på turné i Japan, berättar Lena Moén, som lärde känna Maria när de båda studerade sång i Piteå.

En av deras lärare där var professor Matti Hirvonen, som är en av Sveriges främsta pianister. Han kommer också till Hornsbergskyrkan på söndag för att ackompanjera Lena och Maria i arior och duetter ur bland annat Händels ”Julius Caesar” och Purcells ”Dido och Aeneas”.

– Dessutom kommer Hirvonen att spela solopiano i en lied av Mendelssohn, berättar Lena Moén.

– Och så har Maria Forsström särskilt bett om att få sjunga ett par sånger av Peterson-Berger nu när hon är här på Frösön.

– Det känns jättekul att så framstående musiker kommer till Östersund, avslutar Lena Moén som hoppas på att många östersunds- och frösöbor kommer och lyssnar.

Mer läsning

Annons