Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jubileumskonsert i kyrkan på vemdalsmål

Kyrkan i Vemdalen fyller 250 år och firar jubileum hela året. En av höjdpunkterna är jubileumskonserten på dialekt som fyllde kyrkan till sista plats i torsdags.

Konserten inleddes med klockringning som avlöstes av vidunderlig kôukning av Maria Kaspergård. Första sången framfördes av sopranerna i kyrkokören. Det var Tula hem och tula vall som på dialekt blir Le hem tjyn ô le dûm bohrtt.

Flickkören framförde barnvisorna Bä bä litn sû och Lita lôn e kångro och neg ända ner i kyrkgolvet för applåderna efteråt.

När Rune Vestlund i Rök.@ sjöng visan Mofilâ, Härjedalens version av Blåsippan ute i backarna stå, var det andäktigt tyst i Vemdalens kyrka.

Konserten avslutades med Välsingnälsa av Karin Härjegård och Vemdalskören. Kvällens konferencier var Britt Gruving-Fjellner. Ulla och Göran Mann i Vemdalen har översatt texterna i de kända svenska visorna och psalmerna till härjedalska.