Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ju fler kockar...

Man blir lite mattrött emellanåt, inte sant! Det var enklare förr då man åt rester på måndag, soppa på tisdag och torsdag.

Annons

Fredag vankades fisk och till helgen var det stek eller köttfärslimpa. Så rationell kan man ju inte vara i dag, ens sinne är helt förvänt, ja insnärjt av medias propåer om asiatiskt, italienskt, marockanskt och franskt och jag vet inte vad.

Radion är dock ganska måttfull. Visserligen finns de där trevliga karlarna i Kalmar som lagar mat, men recepten ids de inte dra. De får man på webben.

Men teven! Deras huvudlinjer är sjukhus, kriminalserier – snart är vi väl fulla av morden i Midsomer igen – och MAT. Inte endast på svenska och engelska utan även på danska. Ibland på finlandssvenska. De danska odlar sin trädgård och plockar ihop av skörden på en tallrik. Hur nu det smakar.

Det nyss avslutade Go'kväll har haft flera kockar. Förutom den behagliga Maud också fnissiga Fredrik. Ettan bjuder också på Niklas som lagar så kallat klimatsmart och är mycket för att övertyga om förträffligheten hos vegetarisk mat. Åt det asiatiska hållet. (Ack, giv åt mig en rejäl kåldolma…) Och, förstås, den evinnerliga olivoljan över alltihop. Kan det vara nyttigt??

I en annan kanal får den som vill hälsa på hos vilt främmande personer som inviterar likaledes vilt främmande människor på trerätters middagar. Med husesyn och poängberäkning. Och så kallade lustiga kommentarer.

Sen har vi de vitrockade. Vår vän, den före detta nakne kocken, använder sina krafter åt att reformera det brittiska samväldets matvanor från chips och skräpmat till enkelt hemlagat. Behöver jag säga att han jobbar i motvind.

Den andre vitrockade räddar diverse sunkiga restauranger från att gå omkull och använder därtill så många svärord att producenten inte hinner mörka dem alla. Det är tydligen endast i detta fosterlandet som det är fritt fram att i alla program ogenerat svära. Nej, inte alla, i nyheterna vårdar de sig om svenska språket. Heder åt dem!

Men, som sagt, visst blir man trött. Slår upp en tidning istället. Ha! Recepten förföljer en.

Det blir blodpudding med bacon och lingonsylt till middag. Inte ett salladsblad.

Kan man sjunka lägre?

Mer läsning

Annons