Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jormvattenborna får nästan som de vill

Innevånarna i Jormvattnet vill att hastigheten ska sänkas till 50 förbi skolan. De får nästan som de vill, nu blir farten begränsad till 60 kilometer i timmen genom hela byn.

Byborna i Jormvattnet har skrivit till länsstyrelsen och begärt en hastighetssänkning genom byn. I nuläget är det 80 kilometer i timmen fram till början av byn i söder, där gränsen sänks till 50 kilometer. Mitt i byn höjs den igen, till 80, för att åter sänkas till 70 vid vägen mot Jormlien och 800 meter längre fram blir det 80 igen.

Byborna vill att hastighetsbegränsningen på 50 kilometer i timmen ska förlängas, åtminstone förbi skolan.

Polismyndigheten och Strömsunds kommun har yttrat sig och har inget att invända mot bybornas förslag. Kommunen föreslår dock, som alternativ, att hastigheten begränsas till 60 kilometer i timmen genom hela byn.

Trafikverket har under året gjort en hastighetsöversyn och föreslår också att hastigheten sänks genom byn till 60 kilometer.

Länsstyrelsen bedömer att väg- och trafikförhållanden utmed berörd vägsträcka inte är av sådan karaktär att det skulle vara motiverat att sänka hastigheten till 50 kilometer i timmen. Däremot anser man att det är motiverat att införa 60 kilometer i timmen genom hela byn.

I och med det upphäver länsstyrelsen sina tidigare beslut och beslutar i stället att införa hastighetsbegränsning med 60 kilometer i timmen genom hela byn Jormvattnet.

Beslutet träder i kraft den 16 november.