Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonte polisanmäld för misshandel av 16-åring

/
  • Jonte Karlsson förnekar att han skulle ha tagit strypgrepp på pojken.

Jonte Karlsson, tränare för ligalaget 08 Stockholm och en av landets mest kända basketprofiler är polisanmäld för misshandel. Detta efter att ha angripit en 16-årig åskådare under ett träningspass i Fryshuset. Orsaken till utbrottet ska ha varit att 16-åringen störde träningen.

Annons
Under tisdagen avslöjade basketsverige.se att en känd basketprofil var polisanmäld för misshandel av en 16-årig pojke.
Misshandeln skall ha bestått av att basketprofilen rusat upp på läktaren och tagit strypgrepp om pojken som enligt angriparen skall ha uppträtt störande under ett träningspass.
Nu skriver expressen.se att det rör sig om 08 Stockholms tränare Jonte Karlsson. Jonte ska efter att flera gånger sagt till de störande ungdomarna till slut ha tappat tålamodet:
– Till sist tappade jag humöret och gick upp på läktaren och tog tag i en av ungdomarnas jacka och bad honom upprört att lämna hallen, säger Karlsson i ett pressmeddelande som expressen.se tagit del av.
– Oavsett om jag var arg och irriterad har jag ingen rätt att ta tag i hans jacka. Jag har därför senare bett både honom samt hans far om ursäkt för mitt beteende, säger Karlsson i pressmeddelandet.
Men Jonte går inte med på att han skulle ha tagit ett strypgrepp om pojken.
– Jag, Jonte Karlsson, förnekar misshandel. Jag förnekar att ha tagit stryptag på en 16-årig ungdom. Det eventuella våld jag skulle använt mig av bestod i att jag tog ett kraftigt tag i hans jacka när jag ville att han skulle lämna arenan, säger han i pressmedelandet enligt expressen.se.
J Till sist tappade jag humöret och gick upp på läktaren och tog tag i en av ungdomarnas jacka och bad honom upprört att lämna hallen.
Jonte Karlsson om händelsen som lett till polisanmälning

Mer läsning

Annons