Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jönssons bortförklaringar...

Annons
... kommer mångordigt här.
Optimismen verkar vår käre bloggmedarbetare i alla händelser ha i behåll.

Farsan påminde mig igår om ett underhållningsprogram som hette “Blåsningen” och som gick på TV3 i slutet av 90-talet.
Ett välgjort sådant där Lennart Swahn var programledare och där speciellt Peter Settman och Anders Limpar åkte på sina livs blåsningar. För den som inte har sett programmen kan jag rekommendera en sökning på “Youtube”. Settman tror att han är på väg att släcka ner Stockholm och Limpar tror att han är med om en resa i tiden.
Själv får man ju hoppas att man är mitt uppe i sitt livs blåsning just nu.
För inte kan väl den senaste helgens resultat vara annat än riggade? I fredags mötte vi Kovland. Vi hade pratat inför matchen att det var viktigt med en bra start. Följaktligen så hade vi också tagit ledningen med 2-0 efter fem minuters spel. Det kändes verkligen som att det skulle gå vägen den här gången. Kovland spottade dock upp sig och inför tredje perioden stod det 3-3. Vi var taggade till tänderna och kom ut i tredje och satte stenhård press på medelpadingarna. De hade sitt första anfall efter 3-4 minuter och sitt första skott på mål efter tio minuter. Om det gick in?
Klart det gjorde. Kovlandsspelaren smackade in pucken i nättaket samtidigt som vi gjorde allt rätt utan att få pucken över mållinjen. Förlust med uddamålet mot serietrean och det kändes som att det inte kunde bli värre…

…men det kunde det. I går mötte vi serietvåan LN91 och med en minut kvar av matchen är ställningen 1-1. Vi hade haft bud på flera mål men någon jävel hade visst råkat sätta upp ett plexiglas i motståndarmålet. Puckar som var på väg in i nät får beslutsångest och bestämmer sig i sista stund för att vika av lite åt höger eller lite åt vänster eller stanna på mållinjen. Så med en minut kvar kliver en LN-spelare på vår målvakts utsträckta klubba och domarjäv…domaren dömer utvisning.
Undertecknad åker och sätter sig i utvisningsbåset för att sitta av straffet. Från första parkett ser man en snedstuds bakom mål, ett vilset hemmaförsvar och en ensam motståndare framför mål med pucken på klubban och öppen kasse. Jag blundar, väntar på jublet från LN91, biter mig i tungan och kliver ut ur utvisningsbåset. Uddamålsförlust mot serietvåan. Kanonkul.

Jag har aldrig spelat i ett hockeylag med sådant missdriv.
Jag kommer ihåg när jag spelade i Bräcke och vi var nykomlingar i division 1. Vi förlorade matcherna innan jul med 6-7-måls marginal, varenda gång. Efter jul vände dock vinden och vi vann tio raka matcher, flinade oss igenom fortsättningsserien och tog oss bakvägen till playoff mot ÖIK där det dock tog stopp.
Jag känner att med den kvalitén vi har i det här laget borde en vändning vara fullt möjlig.
Men då krävs det kanske att Lennart Swahn, som säkert sitter där uppe i himlen nu och hittar på nya blåsningar, ger oss ett litet reklamavbrott så att vi får hämta igen oss ett tag. Kanske är det därför träningen ikväll är inställd till förmån för bad på Storsjöbadet? Jag vet i alla fall att på fredag väntar Ånge hemma i Näskotthallen, den matchen finns det inte en chans att vi förlorar, inte ens om den så skulle vara riggad av Lennart himself.

Hade
/ Johan
Annons