Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jöns-Olov Olovsson

/

Min make, vår pappa, har efter en tids sjukdom insomnat i en ålder av 69 år.

Annons

Jöns-Olov föddes 1940 och var ett av sex barn till Olof och Anna Jönsson på gården Våge där han växte upp. Redan tidigt som barn var arbetet på gården en vardaglig syssla.

År 1962 träffade han sin blivande hustru Else-Britt från Rissna vilken han fick tre barn, Monica, Mikael och Ulrika.

De bosatte sig efter giftermålet 1964 i ”Pilis” då han fick arbete på fabriken där han arbetade fram till dess nedläggning. Efter detta tog han arbete som snickare, först på Hövikens bygg och fram till sin pensionering på Trångsvikens bygg.

Från början av 70-talet var det stora intresset längdskidor där han var en av de drivande ledarna i Pilgrimstad IF under många år. Han var även aktiv själv med många motionslopp inom längskidor och löpning som exempelvis Haldos, Flyktingloppet, Stockholm maraton och Vasaloppet. Resor var också ett stort intresse och det blev ett par resor till Florida och Thailand. Han var otroligt barnkär så sina sju barnbarn höll han varmt om hjärtat. Han drabbades för cirka åtta månader av sjukdom. Han kämpade in i det sista och somnade in i kretsen av de närmast anhöriga. Saknaden är otroligt stor.

Annons