Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jonas Moströms femte deckare får väl godkänt

Kriminalkommissarien Johan Axberg har blivit avstängd från jobbet och går och väntar på att internutredningen ska bli klar.

 Att han inte ska få återgå i tjänst som chef för länskriminalen finns inte på kartan. Han börjar bli ganska rastlös.

På nyheterna hör han att Chris Wirén, kallad Mirakelmannen, har drunknat och att hans kropp ännu inte har hittats. Chris Wirén har framgångsrikt drivit en klinik för alternativ medicin och tjänat stora summor. Han har också varit klasskamrat till Johan Axberg och dödsbudet får minnena att vakna i Johans huvud.

Då kommer telefonsamtalet från Johan Axbergs bäste vän Mattias Molin som har något att berätta om Chris död. ”Du måste komma hit, det var ingen olycka” är budskapet.

Efter lite övertalning bestämmer sig Johan Axberg för att åka till sin barndoms by trots att han är avstängd från sin tjänst. När han kommer fram hittar han Mattias Molin ihjälslagen.

Efter detta kommer massor av förvecklingar att ske på många olika plan. Många ljuger, visar det sig – präster, läkare och till och med poliserna. Men Johan Axberg är fast besluten att ta reda på vem som mördade Mattias Molin och avslöja sanningen om Mirakelmannens död.

”Mirakelmannen” är Bräckebördige Jonas Moströms femte roman med Johan Axberg i huvudrollen. Att rädda livet på folk som husläkare på halvtid och ta död på dem som deckarförfattare på andra halvan har tydligen blivit ett framgångsrecept.

”Mirakelmannen” har alla ingredienser som en bra deckare behöver. En bok man inte släpper i första taget förrän man vet hur upplösningen blir.

Men den överträffar inte Rymd utan stjärnor, Jonas Moströms fjärde deckare som kom förra året. Den var lysande.