Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonas är Stuguns nye glasmästare

/
  • Andreas Olsson, Skyttmon, till vänster på bilden, är egentligen anställd av Martin Sjöberg som maskinförare och mekaniker, men lånas efter behov ut till glasmästaren Jonas Karlsson.Foto: Ingvar Ericsson

Karriären känns på något vis glasklart utstakad för en av Ragunda kommuns färskaste entreprenörer.

Annons

Efter att under ett och ett halvt år ha gjort ett par uppvärmningsvarv i den gamla ladugården hemma i Selet, mellan Överammer och Boberg, har Jonas Karlsson, 27, nu flyttat sitt glasmästeri till ett industrihus på Stuguns industriområde.

Där hyr han lokal tillsammans med maskinentreprenören Martin Sjöberg, Brynjegård, och ägnar sig tills vidare främst åt fönsterreparationer, både på byggnader och maskiner, för att inte tala om balkonginglasningar.

Jonas har ännu inte gått så långt som till byten av glas på bilar.

– Jag har i varje fall inte erbjudit några försäkringsbolag mina tjänster. Jag är rädd att dra på för stort så här i början. Jag vill känna att jag behärskar det som jag håller på med.

Att ge sig in i bilglassegmentet är ett för stort steg för ett litet nystartat glasmästeri.

– Sånt kräver tämligen stora investeringar och kunskaper och jag känner att jag nog bör lugna mig en stund och bli varm i kläderna.

Jonas har hittills inte gjort särskilt mycket väsen om sitt företags existens.

– Jag ska kontakta Ragunda kommun med hopp om att få börja räkna på glasarbetena på deras fastigheter.

Han inledde som 16-åring sin karriär med fyra år som glasmästare på Östersunds glasmästeri där pappa Alf jobbade under 30 år och dit han dagpendlat drygt 18 mil fram till i fjol.

Under mellantiden fram till nu har Jonas Karlsson jobbat både på Jämtlamell och som asfaltläggare, men har nu föresatt sig att testa sina egna vingar.

– Vi har funderingar på att pappa sommartid skall sköta glasmästeriet om jag får fortsatt jobb på asfaltläggningen.

Jonas har ännu inte fullt upp i sitt nya företag, men klarar sig på att han får jobba en del på Jämtlamellsågen i Stugun.

Mer läsning

Annons