Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jon skapar hopp för cykel

Nu går det att hoppa med cykel inne i centrala Funäsdalen.

Lokale entreprenören och profilen Jon Wagenius tyckte att det saknades en riktig hoppbana för MTB-cyklar i Funäsdalen. Men ett perfekt läge för en bana fanns utanför Motor och fritids (terrängfordonsbutik) lokaler.

– Jag hörde av mig till kommunen om vem som ägde marken och det var Motor och fritid. När jag hörde av mig till ägaren (Björn Ohlsson) så var han på och sa att det bara var att köra, säger Jon.

För att bygga en bana krävs både jordmassa och grävskopor – något som just nu finns på nära håll. Under sommaren och hösten har omfattande vägarbeten gjorts inne i Funäsdalen. Det är Peab som haft entreprenaden.

– De var bara glada att få något ställe att transportera sina jordmassor. Och som tack för att de fick dumpa det här så ställde de upp med grävskopa i två dagar, säger Jon.

Någon officiell invigning är inte planerad.

– I helgen kör vi väl någon slags inofficiell invigning. Men det är först till sommaren nästa år som banan kommer vara riktigt färdig.