Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jon Henrik till final i Talang Sverige

Jon Henrik Fjällgren från Mittådalen är i final i Talang Sverige. Under måndagskvällen jojkande han hem finalplatsen inför en rörd jury. Även TV-tittarna gillar Jon Henrik och röstade honom direkt till final.

Annons

Jon Henrik Fjällgren resa i TV3:s Talang Sverige går vidare för den jojkande 27-åringen. Han fyllde år i söndags och vad passade då bättre än att ge sig själv en present vid finaluttagningarna i Södertälje.

Vid första uttagningarna tog Jon Henrik hela Sverige till sitt hjärta när han jojkade för sin avlidne vän. Juryn tog sedan tog sedan ut honom som ett av de 36 bidragen som gick vidare till de direktsända delfinalerna.

Den här gången ställde han upp med en ny jojk tillägnad sin far Jan som kunde njuta framför teven hemma i Mittådalen. Han var långt ifrån ensam att följa Jon Henrik. En rörd jury lovordade den skönjojkande killen och svenska folket röstade Jon Henrik direkt till final.

– Jag är djupt avundsjuk på din farsa, önskar att även jag fick en jojk nån gång, sa Robert Aschberg i juryn.

Mamma Ulla och pappa Jan åker naturligtvis ner för att titta på finalen live den 18 maj.

– Han har gjort det bra som kommit så här långt. Det är många duktiga med och hur långt det räcker vet jag inte, säger Ulla Fjällgren.

– Men oavsett det, Jon-Henrik är en vinnare redan nu.

För Jon Henrik har det mesta vänts upp och ner efter det han jojkade hem i alla stugor. Men han står lugnt och stadigt trots all uppmärksamhet.

– Det känns som en stor dröm, jag har inte fattat det här ännu, säger Jon Henrik som var på väg till Umeå när vi får tag på honom.

Där uppträder han på Stora torget i dag, onsdag.

Trots att han har legat i förkylning är han nöjd med måndagskvällens framträdande.

– Det var mycket känslor, det kändes som jag grät mig genom jojken till min far.

Han beskriver kändisskapet och framgångarna som att det är en helt ny värld som öppnats, något han inte är van vid. Än så länge bara positivt, det är ju musik och jojk han vill hålla på med.

– Men jag längtar hem till fjällen och renarna, det är där jag hämtar min inspiration.