Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jojk på lunchen i Krokom

I Krokom låter man inte maten tysta mun, i alla fall inte på biblioteket. Skön rootsmusik startar Halvett-hösten.

I dag drar Halvett-onsdagarna på Krokoms bibliotek igång igen. För lunchunderhållningen i dag står Erica Andersson och Robin Sundman, som kommer att spela blues och country.

Programmet i oktober innehåller mer musik, men också litteratur och film. 2 oktober visas kortfilmen "Hunden", som bygger på en roman av Kerstin Ekman.

9 oktober kommer 22-åriga renskötaren Tanja Nordfjell, från Handölsdalens sameby, dit för att sjunga, spela gitarr och jojka på sydsamiska.

– Jag skriver egen musik, men gör även andras jojkar. Jojken består inte av en berättelse som vanlig musik gör. Den beskriver en fysisk person eller plats, man jojkar helt enkelt sina känslor när inte orden längre räcker till, säger Tanja Nordfjell.

En vecka senare finns Kulturskolan på plats under rubriken "Utsikt från tornet". Johan Ederfors spelar och berättar om Beethovens liv och musik den 23 oktober. Månaden avslutas 30 oktober med en föreläsning av före detta officeren Ambjörn Sandler som berättar om sin bok "Före rullstolen – så här var det – eller minns jag fel?".