Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

John W Jonsson

N'John i Jakops har efter en tids sjukdom gått ur tiden i en aktningsvärd ålder av 98 år.

Han föddes på gården Jakops i Hoverberg, och han förblev gården och bygden trogen under hela sitt liv.

Efter avslutad skolgång började han arbeta i skogen. Vid 17-18 års ålder gick han som lärling till möbelsnickare hos Per Persson, Hoverberg. Han gjorde sin militärtjänst på I 5 i Östersund. Under beredskapstiden låg John inkallad vid Skalstugan mot norska gränsen.

Han träffade Emma Wåhlberg från Henvålen, och de gifte sig 1941. De fick tre barn tillsammans, Monica, Uno och Susanne. Tillsammans drev de jordbruk på gården fram till mitten av 70-talet, då jordbruket avvecklades. John blev änkeman 1998.

John arbetade som byggnadssnickare under sitt yrkesverksamma liv. Bland annat så totalrenoverade han och en kollega Bergs kyrka i början av 60-talet. Renoveringen tog två år att slutföra.

Ett av Johns stora intressen i livet var fotografering. Ett annat stort intresse var möbelsnickeri. Han tillverkade bland annat Jämtlandsskåp. Detta sysslade han dagligen med fram till 97 års ålder. John var som en levande historiebok, och berättade gärna om svunna tiders händelser och personer.

Vi saknar och sörjer honom, och unnar honom vilan efter ett långt och strävsamt liv.

Uno