Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

John "Målle" Hellberg

John "Målle" Hellberg, Hällebo och Kaxås, har avlidit i en ålder av 98 år.

Han var född på gården Hällänge i Kaxås där han växte upp i en syskonskara av fem barn. Han började sitt yrkesverksamma liv med att köra timmer med häst i skogen. Så småningom övertog han föräldragården där han drev jordbruket fram till i slutet av 1970-talet. Men han var samtidigt verksam inom skogsbruket och bodde långa perioder i skogen och körde timmer med häst så länge som fram till pensioneringen 1977. Därefter flyttade han till en pensionärslägenhet i Kaxås och bodde de sista tre åren på Hällebo.

Jakt och fiske var hans största intressen och han jagade i Djupsjöns jaktlag. Målle var mycket duktig i att laga mat och var verksam som kock i jaktlaget ända upp i 90-årsåldern. Han var omvittnat duktig på älgkok.

Målle hade ett mycket bra minne ända in i det sista och han berättade gärna om flydda tider.

Han var social och omtänksam om andra människor. Sina två syskonbarn som miste sin pappa tidigt, månade han särskilt mycket om och deras barn kom att betrakta Målle som en farfar.

Målle lämnar ett stort tomrum efter sig och sörjs och saknas av syskonbarnen med familjer samt övrig släkt och vänner.