Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

John Legend

"Love in the future"

(Sony Music)

Bästa låt: "Made to love"

Annons

John Legend ska gifta sig. Hans blivande hustru, modellen Chrissy Teigen, har skämtsamt sagt att sångaren nu måste sluta att sjunga om otrohet. Sagt och gjort. R&b-stjärnans fjärde soloskiva "Love in the future" är så fullproppad med honungssöta kärleksord till flickvännen att skivbolaget borde ha utfärdat en sukettvarning. Att albumet därtill består av hela 20 låtar lär få många singelvurmare att hetstrycka på pausknappen.

Men det finns guldkorn att hitta. Bäst blir det som vanligt när producenten Kanye West sätter avtryck på låtarna. I mötet mellan rapstjärnans hybriskreativitet och John Legends orubbliga lugn kan magi uppstå, som i den bombastiskt handklappsdrivna balladen "Made to love". Men överlag är det alldeles för sömnigt. John Legend får tacka sin fantastiska röst och sina flinka pianofingrar för betyget.

Karl Dalén/TT