Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

John Duva inviger Klubb Nemis

/
  • Medlemmarna i John Duva möttes i Åre men är för tillfället lite utspridda. En gitarrist har flyttat till Stockholm och trummisen bor i Östersund.”Men vi försöker träffas varje helg för att repa”, säger Mattias Holmström. Foto: Pressbild

Östersunds nöjesliv får i kväll en ny livescen. Klubb Nemis är öppen för all slags musik. På premiären blir det gammal hederlig rock’n’ roll med Åres stoltheter, John Duva.

Annons

Sexmannabandet John Duva släppte nyligen sitt debutalbum ”Mother of god” på skivbolaget Blue topaz recording.

– Många recensenter tycker att det händer mycket från början till slut. Vi har ansträngt oss för att ljudbilden ska bli intressant. Det ska vara kul att lyssna på John Duva, man ska bli glad av oss, säger Mattias Holmström, som spelar bas i bandet.

Bandmedlemmarna är väldigt olika varandra som personer och musiksmaken varierar också dem emellan. De kan faktiskt inte ens enas om vilken sorts musik de spelar.

– Vi har olika åsikter om vad vi spelar, personligen kallar jag det rock’n’roll, det räcker så. Alla låtar på skivan har vi bråkat oss fram till. Men jag tror också att det är därför det blir så bra, säger Mattias.

Varför heter ni John Duva?

– Bara för att det låter häftigt, det var sångaren som kom på namnet.

Klubb Nemis är Studiefrämjandets satsning på oetablerade band och finns sedan tidigare på många orter runt om i landet. Konceptet bygger mycket på utbytesspelningar och den här gången är det Falubandet Mother of god som gästar teaterkällaren på Storsjöteatern. Nästa gång kanske det blir tvärtom, vilket innebär att ett lokalt band får pröva vingarna utanför länets gränser.

– Det blir en chans att komma utanför hemmaplanen, säger Tony Arnqvist, arrangör och musikhandläggare vid Studiefrämjandet.

För att ett band ska få uppträda på Nemis måste det delta i Studiefrämjandets musikverksamhet. Men det gör inte Hindenburg som också spelar under fredagen.

– Nej, Hindenburg är ett rent dragplåster, för att skapa lite marknadsföring kring arrangemanget, säger Tony.

Nemis kommer att dyka upp ganska oregelbundet i kalendern, säger Tony. Nästa datum blir 5 december, efter det vill man göra en utvärdering för att se om eller hur man ska gå vidare.

Sedan tidigare finns bland annat Club Corazon och Klubb Sam i stan. Men Tony tycker absolut att alla musikälskare behöver ytterligare en klubb, särskilt en som välkomnar alla slags teman.

– Nemis kompletterar det övriga utbudet. Vi är öppna för all sorts musik. I kväll är det rockmusik, men nästa gång kanske det blir hiphop eller dansbandsmusik, säger han.

Fotnot: Nemis står för New music in Sweden.

Mer läsning

Annons