Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

John Bauer förlorade rysare

/
  • John Bauers tjejlag i blått var nära att svara för en riktig skräll i skol-SM. Efter en dramatisk straffläggning kunde dock de regerande mästarna Hagaskolan från Borlänge ta hem segern.  Foto: Johan Axelsson

Full tid, förlängning och 20 straffar. Sedan stod det klart att John Bauers fotbollstjejer slagits ut ur skol-SM av Hagaskolan från Borlänge.
– Men tjejerna gör en fantastisk insats, berömmer ledaren Fredrik Aliris.

Annons
Och innan någon försöker säga emot ska vi leverera lite grundfakta.
Hemmalaget bygger helt på första- och andraklassare, Borlänges lag höll ett klart äldre snitt med flera tredjeklassare.
Hemmalaget bygger på spelare från i första hand division 3-klubbarna Ope och K/D, Borlängetjejerna kommer som "sämst" från bra division 2-lag. Dessutom skall fyra av Borlängetjejerna enligt uppgift ha fått chansen i olika landslagsuppdrag.
Sist men inte minst: Hagaskolan vann förra upplagan av Skol-SM i våras.
Ha detta i åtanke när vi snabbspolar oss genom matchen:
1–0 kom tidigt på ett vasst långskott av Sandra Nilsson men gästerna kvitterade omgående. Därefter följde en jämn första halvlek.
Efter pausen tog gästerna över mer och mer och tryckte tillbaka hemmalaget. Med sitt fysiska övertag vann Borlänge nästan varje närkamp på mitten och gav inte John Bauer någon chans att flytta upp laget.
Slutsignalen kom som en befrielse, men lättnaden varade inte länge. I den första förlängningsminuten tog Borlänge ledningen efter ett snyggt anfall genom ett tröttkört hemmalag. I det läget fanns det inte mycket som talade för att Östersundtjejerna skulle kunna komma tillbaka in i matchen.
– Vi var pressade då. Vi hade lite motvind i andra halvleken och den första förlängningskvarten, men efter sidbytet tycker jag att vi tog över, säger Fredrik Aliris.
Utan tvekan var det så. Med vinden i ryggen och med mittbacken Pernilla Arvidsson uppflyttad i anfallet orkade hemmalaget jobba fast bollen i anfallszon på ett mycket bättre sätt.
Och det gav resultat redan efter fem minuter när Angelica Bergström hittade ut till Frida Hedqvist Lundin som slog ett snyggt inlägg mot bortre stolpen där Marie Strid dök upp och enkelt tryckte in bollen.
Pigga Hedqvist Lundin var sedan ytterst nära att avgöra matchen med ett hårt vinkelskott som dock tippades tätt över ribban.
2–2 stod sig förlängningen ut och matchen tvingades avgöras på straffar där Borlänge drog det längsta strået i den tionde omgången.
– Jag tycker tjejerna gör en jättebra insats, det var riktigt starkt att komma tillbaka på det sätt de gjorde, säger Aliris.
– Och skol-SM är ju inget vi satsar så jättehårt på, det är tjejernas individuella utveckling som är det viktiga för oss, avslutar Aliris.
Störst intryck i ett genomgående duktigt John Bauerlag gjorde Pernilla Arvidsson, Karolina Arvidsson, Frida Hedqvist Lundin och Emelie Holten.

Mer läsning

Annons