Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johansson vann Amatör-SM igen

Även i år blir det Jonas Johansson som representerar Östersund i finalen i Amatör -SM.
– Det blir kul med en ny långresa, sa Jonas Johansson efter segern med Melina Beauty.

Trippeltravet i Östersund drog i gång med lunchtävlingar under torsdagen och det bjöds på många rafflande lopp.

I uttagningsloppet blev det dock inte så mycket dramatik. Hans Swedin-tränade Melina Beauty tog ledningen direkt och höll sedan undan till säker seger.

Jonas Johansson satt i sulkyn och det gjorde han även bakom vinnaren i förra årets uttagningslopp, Yagg Hornline.

– Det här loppet blev ju ganska likt förra årets, sa en glad segerkusk.

Nu väntar finalen i Amatör-SM i slutet av juli.

– Förra året kördes det på Åby och det var fantastiskt roligt att vara med. Nu blir det en ny långresa eftersom årets final går på Kalmar. Det blir något att se fram emot, sa Jonas Johansson.

Även ägaren och tränaren Hans Swedin ser fram emot Kalmarresan.

– Ja, det blir förstås roligt. Det känns som hon är ännu bättre en hon var förra året och får hon bara ett framspår är det nog ingen som kan ta ledningen av henne, sa Hans Swedin.

Ytterligare två jämtländska hästar fick segerdefilera under trippeltravets första dag. Först Åke Erikssons fina sto Ave Maria, som är i träning hos Henrik Svensson.

– Hon känns fortsatt bra och är under utveckling, sa Henrik Svensson.

Sedan vann Martin P Djuse V5-1 med familjehästen Ippon Futura. Men ekipaget var dock bara tvåa i mål bakom Morgan Atlas/Sören Lennartsson som dock galopperade.

– Vi blev påkörda av honom så ordningsföljden i mål ändrades nog på grund av det så därför var det rätt att diska. Min häst gjorde ju annars ett fantastiskt bra lopp, sa Martin P Djuse.

Nu fortsätter travfesten i Östersund med en V65-omgång under fredagskvällen.