Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johansson siktar på finalen i Amatör-SM

Det blev en överlägsen seger i Östersund. Under fredagslunchen väntar betydligt tuffare motstånd på Åby.

– Vi tar det som ett litet äventyr, säger Jonas Johansson inför finalen i Amatör-SM.

Annons

I försöket till Amatör-SM som avgjorde för en vecka sedan styrde Jonas Johansson sin Yagg Hornline till ledningen direkt. Där blev man kvar hela vägen till en ohotad seger.

– Han kändes verkligen bra och det fanns ju faktiskt krafter kvar. Jag har kört honom en gång efter det loppet och han känns fortsatt fin, säger Jonas Johansson.

Han åkte ner med sin häst under torsdagen och startar i den första semifinalen under Åbys lunchtrav. Senare under dagen är de sedan final med 100 000 kronor till vinnaren.

– Jag vet inte riktigt hur han är att resa med. Men det är en cool kille så jag tror att det går bra. Det viktigaste är att han dricker mycket vatten när han nu förhoppningsvis ska springa två lopp på samma dag, säger Johansson.

Han har läst på en del om motståndet i semifinalen.

– Det är flera hästar i loppet som gjorde riktigt bra prestationer i sina försök. Det är klart att det blir tufft och min häst behöver vara lika bra som senast om han ska hävda sig. Det hoppas jag också att han ska vara, säger Jonas Johansson.