Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johansson fixade biljetten till Amatör-SM

Jonas Johansson och Yagg Hornline blir Östersundstravets representanter i Amatör-SM på Åby.

– Jag är överraskad hur bra han var i dag. Det var ju faktiskt okört, sa en glad Jonas Johansson.

Jonas Johansson satsade allt på ett kort för att nå ledningen i uttagningsloppet till Amatör-SM. Väl i ledningen så var ekipaget helt överlägset och Johansson kunde skrattande ta sig de sista 100 meterna långt framför konkurrenterna.

– Det var första gången som han gått i ledningen sedan han kom till mig för ett och ett halvt år sedan. Han var verkligen laddad och jag fattar nog inte vilket bra lopp han gjorde, sa Johansson.

Nu väntar semifinal och förhoppningsvis final på Åby fredag 20 september med 100 000 kronor i förstapris.

– Det blir förstås jätteroligt att få tävla på Åby under Åby Stora Pris-dagen. Det är ju som en bonus att bara få vara med, men om han känns som i dag så kan det räcka en bit, sa Jonas Johansson.

Det blev för övrigt en ren östersundsdominans på lunchdubbeln. Även Maria Lindberg-tränade Go D.Aragorn använde sig av segerreceptet ledning hela vägen.

Det var första årssegern för Go D.Aragorn som aldrig riktigt gör bort sig.

– Jag har varit nöjd med honom hela tiden och han hade samlat ihop till segern. Jag köpte honom för två år sedan och han har aldrig gjort mig besviken, sa en lycklig Maria Lindberg.

I vinnarcirkeln stod bara körande Peter M Andersson. Ägaren och tränaren Maria Lindberg stod gråtande kvar på stallbacken.

– Mina ben bara skakade så jag kunde inte springa så långt, sa Maria efter att ha torkat glädjetårarna.

Ytterligare två hemmasegrar blev det denna lunch i Östersund och båda togs på annorlunda sätt. Kenth Åkerlund bakom Aw Waw Wa hade inga segerplaner 250 meter från mål när storfavoriten Pledge Allegiance ledde stort.

– Det går ju ut på att trava hela vägen och när ledaren galopperade och min fick bra fart så räckte det till seger, sa Kenth Åkerlund.

I lopp 7 vann Ängens Airman med Susanne H Osterling trots galopp. Men ekipaget nådde bara mållinjen som tvåa.

Rikshästen Robis Tova med Jan-Olof Johansson i sulkyn ledde nämligen hela vägen, men tog ett galoppsteg strax före mållinjen och diskvalificerades. Det suckades djupt bland alla delägare på plats.

– Det kändes för jäkligt. Jag ville ha henne på bettet, men jag kände 100 meter kvar hur hon började slappna av. Hade hon haft häst utanför sig så hon nog tagit i och inte galopperat. Jag skyller lite på orutin och vi får ta nya tag. Hon var inte alls trött efter loppet, sa Jan-Olof Johansson