Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johanna visade klassen i anrika Tullusträffen

/
  • Johanna Eriksson, Hogdal, noterade hela 395 av 400 möjliga poäng i Tullusträffen.  Foto: Jan Nordin

Johanna Eriksson, Hogdal, visade verkligen att hon tillhör toppen av landets luftgevärsskyttar när hon klämde till med hela 395 poäng av 400 möjliga i Tullusträffen.

Annons
Det var en fröjd att se Erikssons mästerliga insats. Att på 40 skott bara tappa fem poäng hör inte till vardagen i Gövikshallen. Men Johannas lugn och fokus bäddade för resultatet.
395 poäng är en tangering av hennes årsbästa. Vi kan även notera att Johanna från och med i år skjuter i damernas elitklass. Här får hon nu möta gamla jämtbekantingar som Iréne Helmersson och Andrea Franzen vilka är etablerade i Sverigetoppen.
Vilken toppnotering du presterade?
– Jag är givetvis mycket nöjd med poängen. Men det kändes inte så bra med en del skott. Jag hade turen att det slog in mot tian och inte ut.
Hur har din uppladdning varit inför säsongen?
– Den har varit klockren, den allra bästa. Jag har tränat tre-fyra gånger i veckan, så det har gett mig stabilitet.
Fortsättningen?
– Jag skjuter de obligatoriska månadstesterna som de övriga damerna i landet. Förra testen blev det 393 och 395 poäng i Strömsund. Om fjorton dagar bär det av till Eskilstuna för en riksranking mot de bästa tjejerna i Sverige. Det skall bli spännande och se hur jag ligger till.
Segermaskinen i L 13, Elisabeth Eriksson, Kyrkås, sköt återigen fullt, 400 poäng vilket hon var ensam om bland de sittande skyttarna. Joel Hessling, Hammerdal, var endast två poäng efter.
Elias Eriksson, Hogdal, (Johannas lillebror) liknar sin syster när det gäller kunnandet. Med minimal träning och lånad skyttejacka klämde Elias till med 399 poäng.
Elin Marcusson, Kyrkås, verkar ha hittat det vinnande konceptet bland de yngsta tjejerna. Nu var hon helt överlägsen på sina 394 poäng.
Mörsils Elin Rubertsson har börjat klättra i L 17. Jag poängterade redan vid förra tävlingen att Elin var mogen för högre resultat. Nu presterade hon fullt godtagbara 372 poäng vilket gav ännu en seger. Skall vi tippa att hon innan säsongen är över har nosat uppåt 380?

Mer läsning

Annons