Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johanna gjorde den vinnande bokbussdesignen

/
  • Länsbiblio- tekets chef Bodil Köpsén överlämnade blommor och prispengar.
  • Johanna Bahlenberg visar upp delar av sin vinnande bokbussdesign. Bussens ena långsida kommer att prydas av ett jämtländskt fjällmotiv med Storsjön och dess odjur i förgrunden. Övriga motiv visar kända författare, klassiska romanfigurer och  – naturligtvis – en bokläsare.  Foto: Ulrika Andersson

Selma Lagerlöf, August Strindberg, en läsande flicka och ett storsjöodjur. Det är några av de motiv som kommer att pryda länsbiblio-tekets nya bokbuss.

Annons

Johanna Bahlenberg tog hem priset i länsbibliotekets tävling om bästa design för den nya bokbussen, som ska börja rulla på länets vägar till hösten.

Hon vann i konkurrens med 24 andra tävlande och juryn hade inte ett dugg svårt att enas:

– Nej, vi var alla överens om att Johannas förslag var bäst, säger länsbibliotekets chef Bodil Köpsén.

– Med den här dekoren blir det en konstupplevelse att gå till bokbussen. Och det är bra att det är stora bilder, som syns även när bussen är i rörelse.

Madeleine Odén-Göransson, ansvarig för bokbussen, läste upp juryns motivering: ”För en tidlös och samtidigt inspirerande design som dessutom på ett lekfullt sätt knyter an till vår lokala miljö.”

Johanna, som är tredjeårselev på Östersunds konstskola, tackade för 15 000 kronor i prispengar och berättade att hon tände direkt på uppgiften när hon såg designtävlingen utlysas:

– Det har varit jättekul och jag har verkligen försökt ta ut svängarna.

”En buss med läsupplevelser” är titeln på Johannas vinnande förslag.

Annons