Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johanna från Ytterhogdal är på plats i den europeiska landsbygdsriksdagen

18-åriga Johanna Grip från Ytterhogdal är en av de 230 personer från ungefär 40 europeiska länder som fått åka till den europeiska landsbygdsriksdagen – European Rural Parliament – i Venhorst, Nederländerna.

Syftet med landsbygdsriksdagen är att samla in förslag för att stärka Europas landsbygder och Johanna är, tillsammans med de åtta andra svenska deltagarna, där för att dela med sig av sina svenska erfarenheter. Deltagarna är skickade av respektive lands nationella landsbygdsrörelser.

– Som artonårig landsbygdstjej full av idéer och drömmar om hur min bygd ska se ut och fungera är det fantastiskt att få komma hit och träffa människor från hela Europa med samma ambitioner som mig. Jag ser verkligen fram emot att komma hem igen och få chansen att dela med mig av alla de intryck och erfarenheter jag tar med mig från denna upplevelse, skriver Johanna i ett pressmeddelande från Hela Sverige ska leva.

Johanna och de andra deltagarna kommer att vara på plats i Venhorst mellan den 18-21 oktober. Den 21 oktober ska deltagarna presentera ett manifest där förslagen de kommit fram till presenteras.

Mer läsning:

Så mycket minskar antalet heltidsjordbruk i länet

Mjölkning, slakt, timring – de lär sig leva på vad naturen ger

Kiosk i Ytterhogdal utsatt för inbrott