Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johanna blev årets huldra

Det blev en dramatisk kväll omgärdad av naturmystik och skönsång när tävlingen Årets Huldra för första gången genomfördes vid Revsundssjöns strand.

Annons

Kvällen inleddes med en spelning av Triakel inne på Revsundslogen. När det började mörkna blåste Gustav Hylén i en näverlur för att locka publiken till den lilla åkern där tävlingen skulle ta plats. Juryn bestående av Calle Hernmarck, Anna Lundström och Lena Leek, hann knappt presenteras innan åskvädret syntes vid horisonten.

Innan tävlingen presenterades huldrorna Myriam Lundberg, Emma Härdelin, Katarina Hallberg, Johanna Karlsson och Gunilla Blixt. När första deltagaren, Myriam Lundberg, ställde sig vid släntens ovansida piskade blixtarna i bakgrunden i en mäktig kuliss. Men halvvägs in i tävlingen kom så regnet och tävlingen flyttades in i revsundslogen.

Emma Härdelin, vars framträdande hade avbrutits utomhus, fick en chans att slutföra sitt framträdande vid logens port. När juryn överlade var det dans på logen till Bo Lyckligs orkester. Till slut kallades såväl jury som deltagare upp på scen för prisceremoni. Emma Härdelin mottog priset för bästa musikaliska prestation och Katarina Hallberg fick publikens pris och priset för bästa gestaltning.

Det tyngsta priset, Årets Huldra, gick till Johanna Karlsson. Priset innebar, förutom titelskapet, även en prissumma på 3 000 kronor.

- Det är helt fantastiskt. Vi var så olika allihop och jag ville verkligen vinna, säger hon med ett enormt leende.

Kommer du skriva in det här i ditt cv?

- Absolut! Självklart. Jag kommer att vara oerhört stolt och skryta för alla mina vänner.

Lite lustigt i sammanhanget, berättar Johanna Karlsson, är att Emma Härdelin var den som lärde henne att kauka. Hon berättar att hon sett fram mot tävlingen länge.

- Det här kändes som en perfekt grej för mig. Men det hade varit roligt om alla hade fått vara ute.