Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan Olsson skadad – missar årets premiär?

/

Johan Olsson har haft besvär med en ond axel. Men efter ett fartpass i går ser han positivt på framtiden och premiären som närmar sig med stormsteg.

Annons
I slutet av sommaren fick Åsarnaåkaren Johan Olsson skadeproblem. Värk i armbågarna hämmade då hans träning en del. Men det försvann med hjälp av rehab och stretching. För drygt en vecka sedan på lägret i Ramsau kom dock nästa problem. En ond axel.
– Då fick jag väldigt ont och jag åkte utan stavar. Man tränar så pass hårt under lång tid så att det till slut ger sig till känna. Sedan har jag lagt om träningen lite i år, så "gamm-kroppen" säger väl ifrån, säger Johan Olsson.
Skadan kom ändå lägligt, då han inte planerat att träna så hårt efter lägret. I går gjorde Johan ett test, tuffa skateintervaller för att se om smärtan fanns kvar när han belastar hårt.
– Det var ett positivt besked. Efteråt blev jag väldigt trött i axeln, men jag hade inte ont när jag körde. Ett steg i rätt riktning. Nu är jag inställd på att jag inte behöver åka till Stockholm och röntga, säger Johan Olsson.
Vad är det som är fel?
– Det kan fortfarande vara en broskskada, men när det gick så bra i dag (läs i går) så är en operation utesluten. Nu ska jag fortsätta köra rehab så borde det fungera under säsongen. Men jag måste vara på min vakt fortfarande.
Har du varit orolig?
– Det är väl aldrig bra att ha skador så här nära inpå. Man har varit lite mentalt nere. Men nu känner jag mig ganska säker på att det funkar. Skate funkar, klassiskt har jag inte gjort något riktigt på test än. Men det kommer jag inte göra förrän på snö.
På måndag väntar snöläger i Bruksvallarna. Där också den stora premiären för tävlingsåkarna väntar 15–16 november. Veckan efter drar världscupen igång i Gällivare.
Johan är inte så orolig att axelskadan kan ha bromsat honom i uppladdningen inför säsongspremiären.
– VM är mitt stora mål. Jag åker hellre knackigt i början och sedan få hitta formen och åka bra på VM.
Hur har annars höstträningen gått?
– Det känns som jag tagit ett kliv framåt. Jag har lagt om träningen lite och kört hårdare intensitet. Jag har också ökat mitt syreupptag och det var länge sedan, så det känns väldigt positivt, säger Johan Olsson.

Mer läsning

Annons