Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Joelmässan vill skapa nya minnen för besökarna

Hammerdals stora folkfest står för dörren. Joelmässan hoppas kunna locka 5000 besökare.
– Kan vi hålla 5000 är det väldigt bra för oss, säger Susanne Söderman, mässgeneral.

Joelmässan har funnits sedan 1946. När den var som allra störst kunde den locka 25 000 besökare. 1993 lades mässan ner för att sedan starta igen i liten skala 2011 i samband med Hammerdals IF:s 90-årsjubileum.

Nostalgi är något som har fortsatt att prägla Joelmässan sedan omstarten för tre år sedan.

– Folk känner igen den eftersom den är så gammal och var så stor när den var som störst. Jag tror att de flesta i området har varit på Joelmässan i sin ungdom och många har minnen från den, säger Joakim Danielsson, som ingår i arrangörsstaben.

I januari hade kommittén som leder planeringen för Joelmässan sitt första möte – men arbetet började egentligen mycket tidigare än så.

– När Joelmässan är slut börjar man tänka på nästa år, säger Susanne Söderman.

Många kända artister har uppträtt på Joelmässan under åren – Hep Stars, Jerry Williams, Carola och Pugh Rogefeldt är några exempel. I år heter huvudakterna Regina Lund, Håkan Hemlin och Annika Jankell.

– Annika Jankell ska ha en talkshow på Ica-torget, säger Susanne Söderman.

Talkshowen är årets nyhet på Joelmässan. I övrigt försöker arrangörerna titta tillbaka mycket på hur det har sett ut tidigare år på mässan.

– Vi tittar tillbaka mycket på vad de gjorde tidigare och vill att det ska komma tillbaka. Joelmässan var först med många saker och det var därför det blev så stort, säger Susanne Söderman.

Till de stora besökarantalen när mässan var som störst når inte Joelmässan längre, men arrangörerna är nöjda om det kan komma omkring 5000 besökare i år.

– Vi vill att det ska komma mycket folk, att det ska bli bra väder och finnas något för alla. Det känns som att vi har täckt in det bra, säger Susanne Söderman.