Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Joel från Gillhov för 60-talsmusiken vidare

Det våras återigen för 60-talsmusiken. Under de senaste åren har till och med musikproducenterna på Sveriges Radio öppnat upp möjligheten att i P4-kanalen få några timmar då och då, med nya P4 plus.

En känd dansmusikant stod högt i kurs under 1960-talets glada dagar. Epitetet ”Seibert me Joel” minns många, idag mogna pensionärer men som fortfarande åker till bygdegårdar och samlingslokaler för att minnas.

Joel Emanuelsson bor numera i värmländska Grums men tar gärna en sväng upp till Jämtland för att glädja publiken med sin sång och musik. Som förra veckan i Tandsbyns bygdegård. Redan timmen före insläppet formerades kön av förväntansfulla själar i den regntunga höstskymmingen. ”Joel är en ikon”, berättade en äldre man från Oviken. ”Hans positiva livssyn, utstrålning medverkar tydligen. Hans röst blir bara bättre med åren”.

Repertoaren den här kvällen var i stort sett av samma dimension som den vi hörde i Vigge för ett år sedan eller i Skucku för två år sedan. Men vad gör det. Publiken tycks vilja ha det så. Klassikern Judy blev kvällens önskelåt då den framfördes två gånger! Joel berättade i pausen att han har massor av framträdanden i Värmland. Publiken där har ungefär samma krav på musikutbudet. Jämtland och och Värmland är lite speciella områden och det förstår vi när vi listar de många dansband som spelar ”rätt sorts repertoar.” Nu får Jämtlandspubliken bida sin tid för den här gången.

Åke Bengtzon

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel