Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jocke" trivs med hockeyn i Kungälv

/
  • Inte så långt till ishallen. Ishockeyspelaren Joakim Eriksson, med sina rötter i Östersund, har nära till träning och matcher i Kungälv. Det är nämligen den som syns i bakgrunden på detta foto som är taget från
  • Östersundstrion i Kungälv, från vänster Marcus Johansson,  Kristoffer Jonsson och Joakim Eriksson.
Foto: Hans-Råger Bergström

Har ni hört talas om "Norrlandsmaffian" i Kungälv? Så kallas i alla fall hockeyspelaren Joakim Eriksson och hans fyra till västkusten från norr invandrade kollegor i Göteborgsförortens division 1-lag.
- Bland annat så tycker lagkompisarna att vi pratar utpräglad dialekt, säger Joakim, som efter tre år på västkusten fått en tydlig Göteborgsklang i sitt Östersundsmål.

Annons
22-årige Joakim liksom lika gamla Kristoffer Jonsson och Marcus Johansson kommer alla tre från Östersund medan de två övriga i Norrlandsmaffian är bördiga från Härnösand. - Vi tre östersundare flyttade hit samtidigt och har varit ett stort stöd för varand-ra och hänger fortfarande alltid ihop, säger Joakim. Att det blev just Kungälv när Joakim valde att lämna Jämtland hockey berodde på: - Det fanns andra möjligheter, men Kungälv presenterade snabbt ett alternativ där de kunde erbjuda ett bra jobb. Sitt val har han inte ångrat. - Jag trivs otroligt bra, både med jobbet som brandlarmstekniker och med hockeyn. Din roll i laget? - Hemma och till en början när jag kom hit var jag alltid toppforward. Nu har vår tränare Tommy Salo satt mig som defensiv center och det fungerar väldigt bra. Klubbens organisation är överlag proffsig. Målsättning i år? - Allettan först och främst. Tror nog att vi ska kunna gå vidare till kval efter det. Beskriv Tommy Salo, den förre stormålvakten, som tränare. - Han var helt ny som tränare förra året och var bra redan då. Nu tycker jag att han utvecklats väldigt mycket och jag är verkligen nöjd. Aldrig ångrat att du flyttade? - Absolut inte. Det har varit väldigt utvecklande på alla plan. - Eftersom jag har kvar målet att få spela högre upp i seriesystemet så är det i någon av de södra division 1-serierna som chansen att få ögonen på sig är störst. Jämför er serie division 1F med "vår" serie division 1B. - Kvalitén här är högre och framför allt är skillnaden mellan lagen inte så stor som i norrettan. En annan fördel är också att vi ha relativt korta avstånd till bortamatcherna. - Jag tror också att jag kan påstå att spelet är mer strukturerat här. Det finns inga lag som bara tutar och kör. Tankar på att i framtiden komma hem och lira? - Någon gång kommer jag förmodligen att flytta hem. Lär inte bli i första taget förstås eftersom jag trivs så bra här. En vända utomlands kanske? - Har väl lite löst tänkt på det också men återigen, jag har det så bra här att det inte känns direkt aktuellt.

Mer läsning

Annons