Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jobbigt på Apoteket

Nyligen var jag inne på apoteket för att hämta ut mediciner till min mamma. Något jag gjort ett par gånger per månad i många år. Den här gången kom en personal och lämnade en kundenkät som dom ville ha ifylld för att få veta om något kunde förändras till det bättre.

Jag svarade att jag ska fylla i att det behövs fler sittplatser för dom som väntar, det finns två platser. Så många gånger som gamla och/eller sjuka berättat hur gruvsamt det är att gå till apoteket, kötiderna är ibland väldigt långa. Nåväl, hon som lämnat enkäten berättade då att när apoteket skulle byggas om så ansåg personalen att det i planeringen fanns för få sittplatser, en rejäl minskning från innan apoteket privatiserades.

Men deras synpunkt brydde sig ingen om. Anledningen var att folk som väntar på sina receptbelagda mediciner inte ska sitta ner, utan gå runt bland hyllorna och hitta nåt att köpa. Jag blev chockad och ledsen. Om man behöver hämta ut medicin så är det för att man inte är frisk. Är man däremot frisk orkar man nog gå runt och kolla för att fördriva kötiden.

Man borde inte bli brydd i denna profithungerns tid som genomsyrar hela samhället. Men jag blev ledsen och arg. Ledsen för alla som jag träffat där i kön, dom som beklagat sig över hur jobbigt det är att stå och vänta när man är gammal och sjuk. Ett apotek är inte vilken affär som helst, där borde finnas omtanke om människorna som måste gå dit, inte bara en önskan att suga ut maximalt ur deras plånböcker. Enligt personal så blev det en stor förändring i

Apotekskund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel