Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jobben flyttas från Mittpac efter nyår

Efter förhandlingar med facket står det klart att de anställda på Mittpac förlorar jobben efter nyår.

– Verksamheten ska rulla på till årsskiftet och personalen är uppsagda till den 1 mars, säger Johan Toresson som är representant för GS; facket för skogs-, trä- och grafisk bransch.

Verksamheten kommer att fasas ut under hösten. Personal som får ett annat jobb nu har fått erbjudande om att ha fortsatt uppsägningslön från Mittpac AB.

De åtta personer som är anställda i fabriksdelen har lång anställningstid, mellan 15 och 26 år. Även två personer på kontoret ingår i personalstyrkan som sägs upp.

– Kornboden kommer hit under onsdagen för att börja arbeta med oss och de ska fungera som en sluss för möjligheter till nya jobb, konstaterar Johan Toresson.

– Det som känns konstigt och fel i alltihop är att vi just nu har hur mycket som helst att göra. Företaget går med vinst och att det ska läggas ner kom som en blixt från klar himmel.

Verksamheten i Bräcke ska flyttas till Enköping och Landsbro där ägarna har andra fabriker. Från ledningens sida har man tidigare sagt att nedläggningen hänger ihop med att underlaget i Bräcke blir för litet framöver, eftersom kunder i omgivningen flyttar sin produktion eller stänger ner.

Mittpac har funnits på orten i snart 30 år. Tillverkningen består av kartonger och lådor, för allt som i stort sett kan köpas i en butik. Personalen är specialiserad på den maskinpark som används för det här.

– Våra kunder är minst sagt förbannade över det här, de största är Näldens Värme, Hallströms verkstäder och Nord-Lock i Mattmar, säger Johan Toresson.

– Det blir en helt annan service för dem att få materialet från exempelvis Enköping i fortsättningen. Vi har kunnat ta en order på morgonen och köra ut den till kund på eftermiddagen. De möjligheterna kommer dom inte att vara i närheten av sedan.