Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jobben är den viktigaste frågan

Vid höstens val ber vi väljarna i Östersund om fortsatt förtroende att styra kommunen. Jobben är avgörande för Östersunds ekonomi, tillväxt och utveckling.

Fler jobb ger möjlighet att utveckla skolan och vården.

Med en röd/grön regering i Sverige för fler jobb och minskade klyftor så ökar våra möjligheter att utveckla Östersund. Jobb, inte skatten, kommer att vara vår viktigaste fråga. Sambandet är tydligt, fler jobb ger stark ekonomi och möjlighet att utveckla skola och vård.

De senaste åren har varit en turbulent tid. Många har blivit uppsagda och tvingats ut i arbetslöshet. Regeringen har missat chansen att investera i nya möjligheter och den ekonomiska utvecklingen har försvagats och klyftorna ökat. 25 000 anställda inom vård, skola och omsorg har blivit uppsagda när pressade kommuner har tvingats till åtgärder när regeringen har prioriterat skattesänkningar före kvaliteten inom välfärden.

För att ta Sverige ur arbetslösheten behöver vi investera i effektiva insatser. I dag skapas de flesta jobben bland små och medelstora företag. Fler och växande företag är avgörande för att klara jobben. Vi har massor av duktiga småföretagare i vårt län som skapar jobb, tillväxt och framtidstro. Jämtlands län behöver fokusera på tillväxt och utveckla företagandet för att öka regionens attraktionskraft och därmed konkurrenskraft.

Som politisk förtroendevald i Östersund kommer jag i mitt arbete att prioritera en framtidsinriktad politik för entreprenörer och företagare och för en bra kvalitet och tillgänglighet inom välfärdsverksamheten. Vi Socialdemokrater vill fortsätta arbetet med att utveckla ett attraktivt Östersund med framtiden i fokus.

Katarina Nyberg Finn (S), kommunalråd Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel