Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jobbar för lokalt inflytande i rovdjursfrågan

Rovdjursfrågan måste kunna påverkas från lokalt håll. Det pratade centerpartisterna Magnus Kindbom, Per Åsling och Anders Häggkvist om i Härjedalen.

Magnus Kindbom (C), statssekreterare åt jordbruksminister Eskil Erlandsson, besökte under tisdagen Härjedalen. Tillsammans med Per Åsling (C) träffade han lantbrukare och samer i Lillhärdal för att prata om rovdjursfrågan. Sedan åkte de till Hede för att diskutera möjligheterna att samordna ett slakteri för både tamdjur och renar i Lossen. Anders Häggkvist (C) sitter med i viltvårdsdelegationen i länet och har jobbat på att få hit någon från departementsnivå.

– Viltvårdsdelegationerna i varje län ska ha ett rejält lokalt inflytande. Vi har sagt att vi ska ha rovdjur men måste ta hänsyn till dem som berörs av det. Det handlar om möjligheter till utveckling på landsbygden, säger Magnus Kindbom.