Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobba som skidlärare i USA - lättare än man kan tro

/

Snart är det högsäsong för skidlärarna i Jämtlandsfjällen. Men var inte rädd för att tänka större. Varför inte ta pjäxorna och dra västerut?

Annons
Jennie Rosén lärde sig i princip åka skidor innan hon ens kunde gå, och fortfarande är skidåkning en viktig del av hennes liv.
När jag träffar henne så är det precis en vecka innan hon åker till USA för sin andra säsong där som skidlärare. I hallen ligger det emballage från de nya skidorna och överallt syns små spår av saker som ska packas ned för månaderna i Breckenridge, Colorado.
20 år gammal tog hon tag i en av sina drömmar och åkte till USA och för att jobba som skidlärare när hon inte kom in på Handelshögskolan i Göteborg.
- Det kändes självklart att välja någonting som hade med skidåkning att göra när jag inte kom in på precis den kursen jag ville. Så eftersom jag jobbat en säsong i Duved på skidskolan där så ville jag ta det ett steg vidare och då kändes USA rätt.
Och nu är hon på väg tillbaka.
Den första säsongen överträffade Jennies förväntningar och det kändes som ett väldigt bra sätt att stå på egna ben och klara sig själv. En utmaning att vara själv på andra sidan jorden och leva och jobba med främmande människor från hela världen som är där av samma skäl, kärleken till skidåkning.
- Jag tror att det är viktigt att ta steget själv, säger hon sittandes vid köksbordet hemma i Järpen.
- Backpackerlivet är ingenting för mig men att kombinera skidåkningen med jobb blev ett perfekt sätt resa och se nya saker.
Jennie hade som de flesta andra innan hon sökte till jobbet som skidlärare i Breckenridge hört att det skulle vara väldigt svårt att bli antagen.
Men trots alla papper, ansökningar och mail som skickades fram och tillbaka och de många stegen i antagningsprocessen var det värt det. För trots att det är svårt så är det inte omöjligt och blir man förvirrad så är det ändå lätt att få hjälp.
- Vill man verkligen åka och jobba utomlands så tycker jag att man ska försöka. Det kan bli en fantastisk chans att träffa människor och få minnen från livet, säger hon och ställer vant in bidningen på de nya skidorna.

Mer läsning

Annons