Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jobb och skola före skattesänkningar

Annons

En god välfärd bärs upp av kompetent, trygg och engagerad personal i Östersunds kommun. När kommunens anställda får utrymme att genomföra visionerna, då växer både personal, invånare och kommunen. Östersund ska vara en bra och attraktiv arbetsgivare, som erbjuder en god arbetsmiljö, ett gott ledarskap och kompetensutveckling. Socialdemokraterna vill att alla anställda i kommunen ska ha rätt till heltidstjänst. Delade turer ska vara ett undantag. För att göra detta möjligt behöver vi se över arbetsorganisationen. Kommunen ska erbjuda sina anställda lika lön för lika arbete. Med hjälp av årliga lönekartläggningar ska vi utjämna osakliga löneskillnader.

En modern arbetsmarknad har jämställda villkor för kvinnor och män. För att kvinnorna inte ska halka efter i löneutveckling, är det viktigt att fler män stannar hemma med sina barn när de är små eller sjuka. S vill införa en tredje månad för vardera föräldern i föräldraförsäkringen. För att vi ska kunna ha tillräckligt med personal, måste resurserna till skolan, vården och omsorgen öka. Socialdemokraterna sätter jobben, skolan och välfärden före skattesänkningar. Vi vill stoppa vinstjakten och i stället höja kvaliteten i välfärden. På många håll är det brist på personal inom vård och omsorg, varför det behövs fler utbildningsplatser till bristyrken. Vi vill också att unga arbetslösa ska få jobb i välfärden och samtidigt utbildning till ett nytt yrke.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel