Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jobb före sänkt skatt

Har Du någon gång funderat på den blågröna alliansens devis om att sänkt skatt skall ge mer jobb?

Har Du funderat över vilka som i första hand får denna sänkta skatt ?

Just det, det har Du. Du har säkert många i din omgivning som tycker att detta är bra för man har fått betydligt mer i plånboken. Men inte har det gett fler jobb. Jag tycker det är på sin plats att syna alliansens politik i sömmarna och se vilka effekter den har haft för många i samhället.

Vad har hänt? Jo, många tvingades ut ur A-kassan på grund av att reglerna ändrades så att den enskildes avgift sköt i höjden så man hade inte möjlighet att vara kvar i sin A-kassa. Detta innebär att idag är det många fler som står utan försäkringsskydd den dagen de skulle drabbas av arbetslöshet. Då hjälper inte sänkt skatt särskilt mycket eftersom man som sjuk eller arbetslös inte får någon sänkt skatt.

 I den bästa av världar borde alla, oavsett partifärg; värna och se till att alla som vill och kan, får en ärlig chans till jobb och här har staten en alldeles unik möjlighet genom att stimulera till att till exempel rusta upp vår infrastruktur så att den i ett längre perspektiv kan användas på ett mer effektivt sätt.

 Vi socialdemokrater sätter jobben först. Varje arbetad timme är viktig för den personliga friheten och landets ekonomi. Nu sägs sjuksköterskor och lärare upp. Då väljer den borgerliga regeringen att prioritera sänkta skatter på lånade pengar. Det är inte ansvarsfullt. Det är skamligt.

Vi vill investera för jobben genom:

att införa ett brett program för att bekämpa ungdomsarbetslösheten· att göra fler investeringar i miljö- och klimat åtgärder som skapar jobb.

att förstärka insatserna i skola och sjukvård.

att förbättra villkoren för pensionärer och studenter.

Vi sätter jobben och välfärden före sänkt skatt! Vi står fast vid begreppet solidaritet.

Kjell Svantesson

Ordförande, Socialdemokraterna i Östersund

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel