Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Joakim Lövgren: "Jag trodde aldrig det skulle gå"

Han gjorde resan från Malmö med en enda häst. Det var mödan värt. Alfas da Vinci spurtade hem Östersunds Stora Stayerlopp för Joakim Lövgren. Länge såg det mörkt ut, men det långa upploppet räddade ekipaget som precis på mållinjen hann förbi Kadett C D.

– Jag har aldrig kört här förr, men tydligen har ni en lång upploppsraka, för jag trodde aldrig det skulle gå, men hästen räddade mig, konstaterade Joakim Lövgren i segerintervjun.

Jägersrotränaren satt annars länge fast bakom Kadett C D som ledde. Men på något vis tråcklade sig ekipaget loss.

– Tack och lov, för vi hade inte kunnat slå Kadett C D på en speed. Min häst behöver en bra bit på sig för att få upp farten, konstaterade Lövgren.

Det var alltså premiär för Joakim på Östersundstravet denna fredag kväll. Men annars är det en rutinerad herre i travsammanhang, Så sent som 2011 vann han Elitloppet med Brioni. Han är numera pensionär.

Så bra blir nog inte Alfas da Vinci, men visst håller han internationellt, åtminstone över lång distans som denna afton.

– Vi ska pröva honom i Frankrike. Det kan bli skoj, menade segerkusken.

Lika glad var efteråt Marika Eriksson skötaren. Hon härstammar från Vemdalen. Och förutom att hon fick se sin ögonsten vinna kvällens största lopp, kom hon själv tvåa i lärlingsloppet Wången Cup.

– Det blir inte bättre, sa hon glatt.

Travkvällen dominerades annars av Robert Bergh. En dubbel kom snabbt inom V65 med Bradley, (V65-1) och Officer C D, (V65-2). Dessutom knep han två andraplatser med West Side Story, (V65-3) och Kadett C D, (V65-6).

– Mina hästar tränar väldigt bra just nu. Segrarna var därför inte direkt oväntade. Bradley fick gå fram ytter ledaren sedan tempot i täten bedarrat. Det var tacksamt för oss. Han höll sen farten bra.

– Officer C D är en talang utöver det vanliga. När han väl kom loss gick det fort. Han kan gå långt, sa Bergh.

Sen skulle trippeln fullbordas med "bästa chansen" West Side Story, men då gick det grus i maskineriet.

– Jag är nöjd med andraplatsen. Vi fick ett tufft lopp utvändigt. Hästen höll bra, men vinnaren, (Västerbo Fantast) fick ett gynnsammare lopp. Min var ändå bara en halv längd bakom. Vi får en fin sommar ändå med West Side Story, menade Bergh.

Kvällens stora damlopp gick till Kajsa Frick som fick förmånen köra Östersundsbördige tränaren Per Linderoths Stochampionatsvinnare Blended Scotch.

– En fröjd att få sitta upp bakom så vältränade och klassiga hästar, sa Kajsa som kunde profitera på att hennes konkurrenter körde vildsint i täten. Där bak satt Kajsa och bidade sin tid. Blended Scotch spurtade enormt.

Segern var värd hela 150 000 kronor och Östersund är lite av en speciell bana för Kajsa från Rättvik. Det var här hon som 18-åring vann sitt livs första travlopp.

Oskar J Andersson kan bli travsportens nästa storstjärna. Fortfarande är han lärling, men med Ninepoints Lucy tog han hem Wången Cup för tredje året i rad!

Det är sannerligen en prestation utöver det vanliga. Här finns körhänder av speciell karaktär och i vinnarcirkeln är grabben ett föredöme: Artig, belevad och en verklig sportsman.