Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

JMK vill storsatsa på motorstadion

/
  • Sverker Jonsson.
Enormt stora Sixdays  i enduro i området kring motorstadion  i Lungre? Ja, det är ett av de arrangemang som JMK hoppas kunna genomföra  i framtiden. Augusti 2012 är ett första riktmärke för det arrange-manget.
Foto: robert henriksson

Jämtlands Motorklubb spänner bågen. Målet är att flytta enduro och snöskoter till Lungre. Och att få klartecken för världstävlingen Sixdays 2012.
– Ambitionen är att få till ett unikt motor-område, säger ordföranden Sverker Jonsson.

Annons
Projektet "Utveckling Östersunds Motorområde" pågår för fullt. Bakom allt står fyra föreningar/intressenter: JMK, Östersunds Snöskoterklubb, Fältjägarnas Enduroförening och näringslivet. 11 november ska förstudien lämnas in till kommunstyrelsen i Österund. Vad är fördelarna med ett samlat motorstadion? – Att vi kan koncentrera och samordna verksamheten. I dag kan till exempel Östersunds Snöskoterklubb inte utveckla Gräfsåsen eftersom avtalet inte medger det. Målet är att skapa ett unikt motorområde i Sverige, med internationell touch. Det aktuella området på Lungre skulle i så fall omfatta 1 000 hektar. I så fall kommer förstås anrika Arctic Cat Cup att flyttas till Lungre, liksom alla tävlingar i enduro. – Alla intresserade motorsporter är välkomna till Lungre om det blir så, menar Sverker. Vid sidan av detta projekt jobbar JMK med sitt enskilt största tävlingsarrangemang någonsin; Sixdays i enduro i augusti 2012. En förstudie är inledd och ska lämnas in i november till Internationella enduroförbundet. Hur är läget för JMK och Östersund att få arrangera Sixdays? – Det ser spännande ut. Sverige står på tur och om vi klarar av det ekonomiska och det praktiska då tror jag att vi får det. Sixdays är en lagtävling med 650 tävlande och totalt runt 2 000 förare och teammedlemmar. – Den är 10–15 gånger större än VM (som hållits i Östersund). Ekonomiskt tror jag vi kan lösa det. Praktiskt sett kommer vi i så fall att samarbeta med Storsjöyran, men samtidigt behöver vi dammsuga alla föreningar i området på folk, konstaterar Sverker Jonsson.
Annons