Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jessica berättar om svek och spruckna hem

"40.14.4"

(BMG Chrysalis/Sony)

Bästa låt: "Aldrig aldrig"

Äntligen. Sedan hon kom med sin utlämnande självbiografi och sjöng den känslosamma låten "Precis där du hör hemma" av Niklas Strömstedt på Diggiloo-turnén för fyra år sedan har vi väntat på en platta där Jessica Andersson får utforska en helt annan sida än den schlagerkostym hon faktiskt vuxit ur.

Och nu är den här. Trollhättekollegan Peter LeMarc och Marit Bergman har skrivit låtar där Jessica Andersson (även medförfattare) förmedlar den smärtsamma sorgen över ett sprucket hem och alla svek, men också lovar dyrt och heligt att inte utsätta sina nära och kära för samma sak hon fått uppleva.

Låtarna och genrebytet är en rejäl utmaning för en artist som under elva år i rampljuset mest sjungit schlager och covers i Lasse Holms regi. Allt är inte bra, men just för att det låter så äkta när Jessica sjunger förmedlar hon närvaro i nästan varje strof hon yttrar och man förlåter henne för de gånger hon inte går i land med uppgiften.

Det här är början på en ny karriär. Äntligen, som sagt.