Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jenshus glittrade på Klubb Sam Jenshus glittrade på Klubb Sam

/
  • Första utlandsspelningen. Norska Ida Jenshus imponerade på Klubb Sam i går.  Foto: Henrik Flygare
  • Jens Ganman och Katarina Åhlén  i Americana som också består av Bosse Lindberg och Kjell-Erik Eriksson.

Det är tisdag kväll och Teaterkällaren på Storsjöteatern i Östersund är i stort sett fullsatt.

Annons

Det lokala bandet Americana inleder, skär tvärsnitt ur den amerikanska musikhistorien när de med mycket känsla tolkar bland andra Aerosmith, John Prine, Bon Jovi och Tom Petty.

Frontmannen Jens Ganman drar små anekdoter, bakgrundshistorier, med mjuk radioröst och det är riktigt underhållande. Americana kan, enligt mig, vara det bandet som östersundarna har längtat efter i spåren av Former Beauty Queen och Cellophane Flowers. Den egenskrivna låten ”Leaving now” gav definitivt mersmak. Ge oss mer, vi vet att ni kan.

Norska Ida Jenshus behöver inte länge på sig för att visa varför hon höjts till skyarna och blivit utnämnd till countrystjärna i sitt hemland. I går spelade och sjöng hon egna historier från debutalbumet ”Color of the sun” och fick också publiken att dra på smilbanden genom att bjuda på lite humor från Tröndelag.

Ida Jenshus är stilsäker och har, trots sin unga ålder, en trygghet i sitt uttryck och en djup mognad i rösten. Kanske är det en bit kvar tills hon kan visa upp en personlighet och ett känsloregister i stil med Kasey Chambers eller Emmylou Harris. Men det kommer helt säkert. Fram till dess kan man bara hoppas att svenskarna, genom denna 21-åring, kan bli lika countryfrälsta som våra grannar i väster. De jämtar som missade henne i går har inte så långt till Storåsfestivalen där hon spelar i sommar. Glittrande vackert.

Mer läsning

Annons