Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jens Fredricson överraskande tvåa

Annons


Jens Fredricson var den stora skrällen i lördagskvällens avslutande internationella hoppning. Med hästen Lunatic blev svensken tvåa bakom legendaren John Whitaker.

Jens Fredricson har länge fått stå i skuggan av sin äldre bror Peder. Men i SM i somras tog han hem guldet på sin nya häst och nu kom ytterligare en stor framgång.

Malin Baryard-Johnsson var annars, utan tvekan, populärast under Stockholm horse show i Globen. Jublet var enormt i när hon tidigare på lördagskvällen vann en 1.40-hoppning med Tamina. Det skilde bara tolv hundradelar till tvåan Linda Heed som än en gång visade att Touch håller hög klass.

När Baryard-Johnsson sedan red felfritt på kvällens avslutande internationella hoppning på 1.50 med Tornesch var jublet öronbedövande. Prestationen räckte till en fjärdeplats med tiden 63.60, drygt 13 sekunder bakom vinnaren.

Rutinerade britten John Whitaker, 53, på hästen Utah van Erpekom red rasande snabbt och var tre sekunder Fredricson.

Niklas Arvidsson och VDL Empire var näst snabbast av ekipagen med ett nedslag och slutade sexa.

I världscupen i fyrspann kom Fredrik Persson på tredjeplats, en dryg sekund före Tomas Eriksson. Ungraren József Dobrovitz tog en överlägsen seger på 111.83, med australiern Boyd Exell på andraplats, 117.40.

Svenskarna var snabba men drog på sig 15 respektive 20 sekunders tidstillägg.

-Det var skönt med en tredjeplats, jag är helt nöjd, kommenterade Persson som vann i Globen för tre år sedan.

Mer läsning

Annons